Zoek je een nieuwe loopband, dan heb je de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Dit is natuurlijk fijn, maar het heeft ook een nadeel. Het uitgebreide assortiment kan ervoor zorgen dat je het overzicht kwijtraakt, met het gevaar dat je uiteindelijk een hardloopband aanschaft waar je misschien helemaal niet blij mee bent. Zonde! Wij willen dit probleem graag voorkomen, en hebben voor je uitgezocht wat de beste loopbanden zijn. Een uitgebreide test, waarbij de loopbandmodellen zijn beoordeeld op verschillende criteria, heeft uitgewezen wat de beste loopbanden zijn. Wanneer je een loopband uit onze selectie beste loopbanden koopt dan ben je zeker van een goede aankoop, ongeacht het model dat je kiest.

Wat is de beste loopband?

Onderzoek doen naar de soorten loopbanden die er zijn, verschillende modellen vergelijken, prijzen checken… Voordat je weet wat de beste loopband is, ben je vaak al een paar uur verder. Wij maken het graag wat makkelijker voor je! We hebben het aanbod gefilterd en de beste loopbanden eruit gehaald, jij hoeft alleen nog maar te kiezen tussen een paar verschillende modellen. Een hardloopband uit onze selectie is altijd een goede keuze. De beste hardloopband, die als nummer 1 uit de test is gekomen, voldoet over het algemeen aan de wensen van de gemiddelde consument. Echter, zoek je een loopband met specifieke kenmerken dan is wellicht een ander model uit onze selectie voor jou de beste loopband. Dit is geheel afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Weet je niet precies waar je naar opzoek bent of heb je geen specifieke wensen, dan raden we altijd aan om voor nummer 1 te kiezen; dit is tenslotte de beste loopband!

Beste loopband voor hardlopers

Elke loopband is anders en er zijn zowel loopbanden voor wandelaars als voor fanatieke hardlopers. Tijdens het uitzoeken van een hardloopband spelen er een aantal belangrijke aspecten een belangrijke rol. Denk aan bijvoorbeeld het vermogen van de motor, het gewicht en een goed dempingssysteem. 

1. Vermogen van de motor

Wanneer jij intensief gebruik wil maken van jouw loopband is het belangrijk dat er een goede motor op zit. Het liefst zelfs een motor die niet veel lawaai maakt. Vaak zijn hardloopbanden met een goede motor wel een stuk duurder, maar dan weet je in ieder geval zeker dat jouw loopband lang mee gaat en dat je er goed op kunt hardlopen. Kijk dus goed naar het aantal pk van de motor. Pk is een eenheid die het vermogen van iets laat zien. Hoe meer pk, hoe meer vermogen iets heeft. Wij raden voor de intensieve hardloper een motor aan met minimaal 2 pk. Dan weet je zeker dat je goed zit. 

2. Gewicht van de loopband

Wil je intensief hardlopen op je loopband? Dan kun je het beste kiezen voor een wat zwaardere loopband. Hoe steviger een loopband is, hoe beter. Dit zegt bovendien ook veel over de kwaliteit van een loopband. Wij raden aan om als hardloper te kiezen voor een loopband vanaf 60 kilo. Mocht je de loopband meer gebruiken om te wandelen dan is een loopband met een lager gewicht ook prima. Kijk naar het gewicht van de loopband ook naar je eigen gewicht. Bij de meeste loopbanden wordt een maximaal gewicht gehanteerd. 

3. Een degelijk dempingssysteem

De voordelen van een loopband ten opzichte van hardlopen op straat is natuurlijk dat je gewrichten minder belast worden. Hierdoor is de kans op blessures aanzienlijk lager, mits je natuurlijk een goed dempingssysteem hebt op je loopband. De beste loopband voor een fanatieke hardloper heeft dus een actief dempingssysteem. 

Verschillende merken loopbanden

Er zijn verschillende merken loopbanden waar je uit kunt kiezen. Elk merk heeft zijn eigen kwaliteiten. Wat de meeste merken over het algemeen met elkaar gemeen hebben is een goede prijs/kwaliteit verhouding. Bij sommigen merken heb je uitgebreidere opties wat vaak ook leidt tot een duurdere loopband. Het hangt er dus maar net vanaf hoe intensief jij jouw loopband wil gaan gebruiken. Lees alles over de merken die wij aanbieden en kies op basis daarvan een merk dat aan jouw eisen voldoet!

Keuzehulp

Ontdek welke loopband het beste aansluit bij jouw hardloopdoelen. Elke loopband is anders en niet elke loopband is geschikt voor iedereen. Raadpleeg onze keuzehulp en kom erachter wat de beste loopband voor jou is.